Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Чергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС провели у Бердичівському районі

11.08.2021
Чергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС провели у Бердичівському районі

У середу, 11 серпня проходило чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій доповідали представники Бердичівського РУ ГУДСНС, ДП «Бердичівське лісове господарство», та Бердичівського управління Держпродспоживслужби Житомирської області. Адже на комісії підіймався ряд важливих питань, що стосується подальшого життя Бердичівського району.

По питанню про необхідність вжиття додаткових заходів щодо забезпечення охорони лісів, а також інших екосистем від пожеж, доповідали представники лісового господарства та пожежники. На жаль, пожеж на території району менше не стало у порівнянні з минулим роком. Інженер з охорони та захисту лісу ДП «Бердичівське лісове господарство» розповів про те, що підприємством вживаються заходи щодо попередження пожеж у лісових масивах. Зокрема створюються мінералізовані смуги та штучні водойми, створено та укомплектовано усім необхідним добровільні пожежні дружини. Проводиться постійне патрулювання лісу.

Попри вжиті заходи пожежники констатують: у порівнянні з минулим роком пожеж менше не стало. За 7 місяців 2021 року на території Бердичівського району виникло 193 пожежі, з яких 88 – у природних екосистемах та на відкритій території. Тож на комісії детально обговорили заходи, які вживаються, та що необхідно зробити в подальшому, щоб зменшити кількість пожеж. У першу чергу наголошено на необхідності проводити інформаційну роботу з населенням щодо профілактики правопорушень. Адже більшість пожеж в екосистемах виникають саме через підпал сухої страви. Хоча штрафи за даний вид правопорушення підвищилися у сто разів (мінімальний розмір штрафу –1500 гривень).

Під час комісії також була озвучена інформація про стан протипожежного водопостачання у районі, стан протипожежного захисту по закладах освіти і їх готовність до нового навчального року. Також члени районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили перелік місць знищення боєприпасів, перелік ймовірних надзвичайних ситуацій на території району, і розробили План залучення сил та засобів для ліквідації надзвичайних ситуацій (подій) та гасіння пожеж на території Бердичівського району.

Про стан забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я питною водою доповідав начальник Бердичівського управління Держпродспоживслужби Житомирської області. Він звернув увагу на необхідність постійного моніторингу та перевірки якості питної води, забезпечення санітарного контролю і інші заходи, які необхідно вжити для забезпечення безпеки життя та здоров’я жителів району.

Бердичівська РДА