Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Комісія з питань захисту прав дитини під час чергового засідання затвердила склад міждисциплінарної команди

29.03.2019

У четвер, 28 березня, відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. Одним із питань порядку денного було затвердження міждисциплінарної команди.

Слід зазначити, що відповідно до Порядку взаємодії та Типового положення про Комісію з питань захисту прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866, міждисциплінарна команда – команда фахівців, з числа працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зокрема служби у справах дітей райдержадміністрації, виконавчих органів районної ради, сільських, селищних рад об’єднаних територіальних громад з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, уповноважених підрозділів органів Національної поліції (органів ювенальної превенції). Міждисциплінарна команда утворена тимчасово для забезпечення найкращих інтересів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю.

Окрім зазначеного питання, комісія розглянула сім справ, серед яких взяття під соціальний супровід та зняття із соціального супроводу сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, розглянули стан справ у сім’ях, де батьки зловживають алкогольними напоями і спостерігається ухиляння від виконання ними батьківських обов’язків.

З усіх питань члени комісії прийняли одноголосні рішення.

Бердичівська РДА