Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Людмила Димидюк провела нараду з силовими структурами: обговорили безпекову ситуацію у регіоні

06.09.2022
Людмила Димидюк провела нараду з силовими структурами: обговорили безпекову ситуацію у регіоні
У зв’язку з російською агресією вже більш ніж пів року увага усієї світової спільноти прикута до подій в Україні. А напружена ситуація, що склалася на Запорізькій АЕС, стала найбільшою радіаційною загрозою для усього людства з часів Чорнобильської катастрофи.

Враховуючи наявні виклики, начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк у понеділок, 5 вересня, провела розширену нараду з представниками силових структур Бердичівського району. Були присутні керівники місцевих відділів Служби безпеки України, Національної поліції Житомирської області, ДСНС України та Бердичівської окружної прокуратури.

Учасники наради мали можливість обговорити спільний алгоритм дій у випадку можливого витоку радіації, а також шляхи оповіщення та інформування населення. Основні завдання тут покладаються на ДСНС, у тому числі щодо замірів радіаційного фону, перевірки готовності протирадіаційних укриттів та введення режимів радіаційного захисту населення.

Людмила Димидюк підняла актуальну проблему, коли пересічних громадян не допускають до сховищ та укриттів, що знаходяться на території приватних підприємств. Домовилися про детальне вивчення даного питання задля його комісійного вирішення з залученням представників громад та силових структур Бердичівського району. При цьому зі сторони Бердичівської окружної прокуратури прозвучали твердження щодо наявності законної підстави зобов’язати балансоутримувачів укриттів привести їх до належного стану та забезпечити безперешкодний доступ громадян.

За підсумками наради Бердичівському районному управлінню ГУ ДСНС України в Житомирській області доручено опрацювати питання радіаційної безпеки та надати відповідні пропозиції.

Також начальника Бердичівської районної військової адміністрації цікавило питання щодо криміногенної ситуації на території району та дотримання громадянами комендантської години. Зокрема – перебування у цей час на вулиці цивільних осіб та робота окремих об’єктів торгівлі та розважальних закладів. Радує, що правоохоронці активно працюють у даному напрямку. Зокрема, впродовж вихідних проводилося спільне відпрацювання міста Бердичева працівниками патрульної поліції та представникам Військової Служби Правопорядку.

Під час патрулювання приводилася перевірка документів у виявлених порушників комендантської години та надано відповідні роз’яснення щодо заборони перебування на вулиці під час дії комендантської години. Підозрілих осіб не виявлено, з власниками закладів, щодо роботи яких надходили зауваження, проведено профілактичні бесіди.

Людмила Димидюк наголосила, що Бердичівська районна військова адміністрація у співпраці з силовими структурами має забезпечити безпеку та правопорядок на території нашого великого об’єднаного Бердичівського району. Своєчасно здійснюючи профілактичну та роз’яснювальну роботу з населенням, при цьому знаходячись у постійній бойовій готовності, щоб швидко й оперативно реагувати на можливі виклики та загрози.

Бердичівська РДА