Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Начальник Бердичівської РВА Людмила Димидюк перебувала з візитом на Андрушівщині

17.08.2022
Начальник Бердичівської РВА Людмила Димидюк перебувала з візитом на Андрушівщині
Турбота про галузь охорони здоров’я є надзвичайно важливим питанням. Адже від якості надання медичних послуг залежить, без перебільшення не тільки людське здоров’я, але й життя. І тут багато що залежить саме від особистих та професійних якостей головного лікарня будь-якого лікарняного закладу.

Це особливо підкреслила начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк, яка під час робочого візиту на Андрушівщину мала можливість ознайомитися з ситуацією у КП «Андрушівська міська лікарня».

Під час візиту разом з народним депутатом Богданом Кицаком, міським головою Галиною Білецькою та головою Бердичівської районної ради Олександром Баляновим вона оглянула новий відреставрований операційний блок, інфекційне відділення та нову кисневу станцію.

«Надзвичайно приємно спостерігати за розвитком Андрушівської лікарні, де одразу видно результати роботи нового головного лікаря. Попри свій молодий вік, він зумів налаштувати персонал лікарні на роботу та використовує будь-яку можливість для покращення матеріально-технічної бази закладу» - поділилася Людмила Димидюк своїми враженнями після побаченого.

І дійсно, Андрушівська лікарня за короткий проміжок часу зазнала суттєвих змін. Зокрема, відтепер вона має новий операційний блок, сучасний ремонт у якому частково було зроблено за спонсорські кошти, надані місцевими підприємцями. Вони ж певною мірою, допомогли з медичним обладнанням. Попри те, що нова операційна функціонує усього два дні, тут вже було проведено три операції.

З приходом кваліфікованого лікаря-гінеколога медичний заклад почав надавати послуги по кесаревому розтині, робити кий раніше їздили до обласного центру. З початку року тут проведено 17 таких операцій, тоді як минулого року було зроблено всього один кесарів розтин.

Також за рік суттєво зросла кількість медичних пакетів по паланню послуг населенню: з 8 до 14-ти, плюс планують ввести додатковий, 15 пакет. Новий головний лікар підібрав собі нову команду, серед яких є декілька молодих, але перспективних і талановитих лікарів. У тому числі – з числа внутрішньо-переміщених осіб. За сприяння народного депутата КП «Андрушівська міська лікарня» отримала нову кисневу станцію, потужністю 500 літрів на хвилину. Яка повністю забезпечує потреби лікарні та допоможе врятувати людські життя у випадку повторення епідемії коронавірусу.

«Завдяки медичній реформі кошти ходять за пацієнтом, і налагоджена взаємодія з первинною ланкою дає можливість лікарні заробляти кошти. А це позитивно відбивається на заробітній платі медичних працівників, які зацікавлені надавати якісні послуги населенню. Наголошую, що громади на місцях повинні використовувати усі можливості, які дає сьогодні держава. І коли є взаємодія, є й результат. Завдяки активній співпраці Андрушівської міської лікарні, міського голови та народного депутата України, медичний заклад отримав нову кисневу станцію, за ці останній кілька років було закрито ряд інших нагальних питань» зазначила начальник Бердичівської районної військової адміністрації.

Наостанок народний депутат України Богдан Кицак подякував міському голові та головному лікарю за налагоджену співпрацю, та скористався нагодою, щоб вручити Подяку Верховної ради України заступнику директора Андрушівської міської лікарні Степану Івановичу Паламарю та лікарю-гінекологу Вікторії Олександрівні Дорощук.


     

                         

      




Бердичівська РДА