Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Начальник Бердичівської РВА Людмила Димидюк виступила з ініціативою про створення монумента "Захисникам України"

06.09.2022
Начальник Бердичівської РВА Людмила Димидюк виступила з ініціативою про створення монумента "Захисникам України"
З метою належного вшанування пам’яті загиблих героїв України, прославляючи визвольну боротьбу українського народу проти російських окупантів, виникла необхідність у спорудженні пам’ятника (монумента), що міг би стати спільним меморіальним комплексом для всього Бердичівського району. Саме з такою ініціативою виступила начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк, звернувшись з відповідним клопотанням до Бердичівського міського голови Сергія Орлюка.

«Починаючи з 24 лютого по 1 вересня 2022 року, в результаті активних бойових дій які ведуться на території України, героїчно загинуло 85 військовослужбовців Збройних сил України з числа жителів Бердичівського району. При цьому не варто забувати про учасників АТО/ООС, які теж поклали свої життя за волю та незалежність України. Переконана, що органи державної влади, голови територіальних громад та усі жителі Бердичівського району спільними зусиллями мають подбати про те, щоб зберегти цю пам'ять, сприяючи національно-патріотичному вихованню підростаючого покоління, та посиливши увагу суспільства до подвигу загиблих військовослужбовців» - заявила Людмила Димидюк.

У вівторок, 6 вересня, відбулася перша нарада з питання спорудження пам’ятника (монумента) «Захисникам України», за участю фахових спеціалістів, голови Бердичівської районної ради та міського голови. Враховуючи той факт, що Бердичівська районна військова адміністрація, яка відповідає за обороноздатність регіону, знаходиться у місті Бердичеві й серед бердичівлян нараховується найбільше полеглих героїв, прийнято рішення щодо доцільності спорудження даного пам’ятника саме на території міста Бердичева.

«Цей пам’ятник, цей меморіал має стати спільним об’єктом для всього великого об’єднаного Бердичівського району, тому буде втілюватися у життя спільними зусиллями усіх 10 територіальних громад. Планую підключити до цієї роботи абсолютно усіх, кому небайдужий подвиг наших захисників. Але наголошую на необхідності прозорості й відкритості даного процесу, що має проходити відповідно до усіх норм та вимог чинного законодавства» - зазначила начальник РВА.

Під час першої зустрічі вдалося досягнути певного порозуміння, зробити перші спільні кроки у визначенні процедури щодо спорудження об'єкта. Також сторони домовилися про створення робочої групи, до складу якої увійдуть компетентні фахівці та представники територіальних громад Бердичівського району. Наразі розглядається питання щодо наявності вільної земельної ділянки для визначення місця встановлення монумента та джерел фінансування.

                  

Бердичівська РДА