Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Начальник Бердичівської РВА Людмила Димидюк взяла участь у кущовій нараді з силовими структурами у Ружинській громаді

10.08.2022
Начальник Бердичівської РВА Людмила Димидюк взяла участь у кущовій нараді з силовими структурами у Ружинській громаді
Начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк переконана, що керівники мають постійно тримати зв'язок зі своїми працівниками, які працюють на віддалених робочих місцях. Саме тому за її ініціативою у середу, 10 серпня, проведено кущову нараду у Ружинській територіальній громаді. В якій взяли участь селищний голова Людмила Біляк, голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов та керівників силових структур. У тому силі – нещодавно призначений тимчасово виконуючого обов’язки начальника Бердичівського районного відділу поліції Сергій Рудницький.

Першою виступила Людмила Біляк, довівши до присутніх інформацію що Ружинська громада є однією з найбільших на території великого об’єднаного Бердичівського району. Вона охоплює 13 старостинських округів та 37 населених пунктів, займаючи площу близько 74 квадратних кілометрів. На території громади, яка є сільськогосподарською, проживає понад 20 000 осіб, в переважній більшості це сільське населення і люди пенсійного віку. Додатково селищний голова звернула увагу на віддаленість населених пунктів один від одного та від адміністративного центру, що створює певні незручності місцевим жителям.

Оскільки саме роботі силового блоку на території Ружинської селищної ради була присвячена кущова нарада, про стан злочинності, охорони громадської безпеки й порядку та результати цієї діяльності протягом 7 місяців поточного року звітував начальник відділу поліцейської діяльності №2 Ярослав Онищук. Який повідомив, що його відділ обслуговує дві територіальні громади: Ружинську та Вчорайшенську, у секторі правопорядку наразі працює 28 осіб з необхідних 34, а підрозділ групи реагування налічує 19 працівників при штатній потребі 26.

З-поміж проблемних питань він окреслив відсутність автомобільної техніки, оскільки з 4 автомобілів не на ремонті лише 2. Людмила Біляк у відповідь зауважила, що Ружинська селищна рада надала у користування працівникам поліції автомобіль «Рено Дастер» до закінчення воєнного стану, а також виділила кошти з бюджету на підтримку поліції, ДСНС та військкомату.

Під час наради також ознайомилися зі станом проведення мобілізаційних заходів на території відповідальності другого відділу РТЦК – про це доповів представник від військових. Він наголосив що мобілізаційні завдання на території Ружинської громади були виконані у повному обсязі, трохи гірше йдуть справи з вилученням техніки на потреби Збройних сил України, але критичних зауважень не виникає. Людмила Димидюк доручила присутньому на нараді коменданту вирішити питання зі світломаскуванням на території громади та включенням вуличного освітлення. За її словами, на території району почала збільшуватися кількість скоєних правопорушень, тож необхідно ретельно проаналізувати, чи не пов’язано це з темрявою на вулицях.

Представник Служби безпеки України озвучив стан роботи з колабораціоністами на території Бердичівського району, закликавши старостат до активнішої співпраці. Та рекомендував громадянам й посадовим особам посилити роботу по виявленню та інформуванню територіальних органів служби безпеки України про підозрілих осіб та ДРГ, які вчиняють незаконні дії що належать до компетенції Служби безпеки України. Також він порадив звертати увагу на можливі випадки реалізації через торговельні мережі товарів гуманітарного призначення.

Останнім питанням розглянуто забезпечення укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту в умовах воєнного стану. За словами селищного голови, з 14 загальноосвітніх навчальних закладів та 15 дошкільних навчальних закладів заплановано відкрити 11 шкіл та 8 дитячих садочків. Проводиться комісійне обстеження даних закладів освіти з метою складання актів готовності.

«Нам доведеться розпочати новий навчальний рік в умовах воєнного стану та постійної небезпеки, тому заклади освіти Ружинської громади мають бути забезпечені відповідними укриттями. Звертаю увагу, що у ході перевірки стану укриттів члени комісії мають бути об’єктивними та неупередженими, а прийняте рішення повинне бути стовідсотково виваженим. Хочу бачити від вас однаковий підхід абсолютно до кожного навчального закладу. Адже головне для нас – забезпечити якісний та безпечний освітній процес» - наголосила начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк.

                   

















11









Подобається








Коментувати






Поширити









0 коментарів









У мережі








Напишіть коментар…








































У мережі





Бердичівська Районна Вій




















Бердичівська РДА