Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Офіційна позиція МІП щодо запланованого телемосту з російським телеканалом

08.07.2019

Міністерство інформаційної політики вважає неприпустимим проведення телемосту між українським телеканалом NewsOne та одним з пропагандистських ресурсів країни-агресора.

Телеканал «Россия 1» входить до складу Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії, щодо якої Указом Президента України від 14 травня 2018 року № 126/2018 застосовано санкції. Проведення телемосту з телерадіомовником держави-агресора, стосовно якого застосовано санкції, є порушенням чинного законодавства України.

Телеміст з російськими пропагандистськими засобами масової інформації є інформаційною операцією Російської Федерації, що спрямована на провокування екстремістських проявів, підживлення панічних настроїв, загострення і дестабілізацію суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, що визначено Доктриною інформаційної безпеки України як актуальна загроза національним інтересам та національній безпеці України в інформаційній сфері. 

Звертаємось до усіх компетентних органів, зокрема Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Служби безпеки України, з проханням невідкладно вжити відповідних заходів у межах своєї компетенції, щоб не допустити появи у ефірі заборонених на території України телеканалів та дати належну правову оцінку діям керівництва телеканалу NewsOne.

В цих умовах необхідно оперативне та комплексне реагування усіх уповноважених органів з метою протидії руйнівному інформаційному впливу держави-агресора в інформаційному просторі України. Враховуючи високу ймовірність збільшення кількості подібних провокацій, МІП також вважає за необхідне проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо потенційних загроз інформаційній безпеці нашої держави.

Бердичівська РДА