Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Переселенцям з дітьми віком до трьох років, які знайшли прихисток на території Краснопільської громади, передано благодійну допомогу

27.04.2022
Переселенцям з дітьми віком до трьох років, які знайшли прихисток на території Краснопільської громади, передано благодійну допомогу

Станом на сьогодні на території Бердичівського району перебуває близько 20 000 внутрішньо-переміщених осіб. Більшість з них були вимушені покинути свої домівки у зв’язку з інтенсивністю бойових дій, рятуючи своє життя та життя своїх дітей. Ці люди втратили все, деякі тікали у чому були, навіть не взявши з собою ніяких теплих речей. Наразі вони оформлюють відповідний статус та отримують допомогу від держави, але все одно потребують додаткової підтримки. Особливо це стосується сімей, які мають маленьких дітей.

За ініціативою начальника Бердичівської районної військової адміністрації Людмили Димидюк на території громад Бердичівського району реалізується благодійна ініціатива «Назустріч дитині». Активну участь у ній приймає Бердичівська районна рада, а також небайдужі бердичівські підприємці та меценати, зокрема – Віталій Стодольський та Юрій Богатирчук.

Проєкт покликаний допомогти окремій категорії переселенців, які цього найбільше потребують, а саме мамам з дітьми віком до трьох років, і вже охопив Ружинську та Андрушівську громаду. У середу, 27 квітня, гуманітарний вантаж добрався і до Краснопільської територіальної громади, куди передали 98 благодійних наборів, що включали у себе предмети гігієни, дитяче харчування та інші предмети першої необхідності. Додатково було надано дитячі підгузки на малюків віком від 0 до 3 років та одяг для дітей.

Підвіз гуманітарний вантаж у громаду особисто голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов спільно з представниками Бердичівської районної військової адміністрації. Благодійні набори роздавалися адресатам на території Іванопільської селищної ради у присутності голови Краснопільської територіальної громади Івана Патея. 

Представники громади висловили щирі слова вдячності за надану допомогу, адже сьогодні для переселенців важлива будь-яка підтримка. Тому їм надзвичайно приємно, що територіальні громади знаходять порозуміння з Бердичівською районною військовою адміністрацією та Бердичівською районною радою.

 

Бердичівська РДА