Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Поліція Бердичівщини інформує

24.01.2022
Поліція Бердичівщини інформує

На Ружинщині у чоловіка поліцейські вилучили зброю та боєприпаси без документів

За фактом незаконного поводження зі зброєю слідчі Бердичівського райвідділу поліції розпочали кримінальне провадження. Відповідно до чинного законодавства таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

22 січня близько 16:00 до поліцейських смт. Ружина надійшло повідомлення про постріли, ймовірно, із мисливської зброї поблизу заповідника неподалік с. Мусіївки.

Для перевірки інформації до населеного пункту виїхали працівники групи реагування патрульної поліції смт. Ружина, які зупинили автомобіль «ВАЗ-21214» під керуванням 41-річного жителя Попільнянської громади.

Під час огляду автомобіля патрульні виявили мисливський карабін у зібраному стані з прикріпленим глушником та оптичним прицілом, а також патрони калібру 7,62 мм.

Відповідних документів, які б підтверджували право власності на зброю, у чоловіка не виявилося.

За таких обставин для документування правопорушення та вилучення зброї і боєприпасів на місце події прибула слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу поліції.

Вилучені предмети правоохоронці направили на експертне дослідження.

За вказаним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.


Поліція Бердичівщини інформує: події з 17 по 23 січня у цифрах

Упродовж минулого тижня до підрозділів Бердичівського районного відділу поліції (відділ поліцейської діяльності № 1 м. Андрушівки та відділ поліцейської діяльності № 2 смт Ружина) надійшло 358 повідомлень про події, 8 із них - кримінального характеру. У 5 випадках правоохоронці вже встановили причетних осіб.

Серед розкритих злочинів: незаконне заволодіння транспортним засобом, шахрайство, незаконне поводження зі зброєю та наркотичними засобами та інші.

За минулий тиждень поліцейські склали 186 адміністративних матеріалів, з яких 7 – відносно нетверезих водіїв за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.


Поліція застерігає жителів Бердичівщини від обміну грошей «на дому»

Пенсіонер, повіривши «добродійкам», які прийшли до нього додому, здійснив обмін «старих» грошей на «нові». У результаті втратив понад 11 тисяч гривень заощаджень. Усі обставини нині перевіряють поліцейські та закликають інших громадян бути обачними під час здійснення фінансових операцій.

22 січня до Бердичівського райвідділу поліції звернувся 86-річний житель Райгородоцької громади із повідомленням про шахрайство. Чоловік розповів, що годину тому, повіривши незнайомкам, обміняв купюри грошей нібито старого зразка на нові. Нині ж виявив, що натомість отримав папірці в конверті.

На місці події поліцейські з’ясували, що додому до заявника прийшли дві незнайомки, які й повідомили про нібито необхідність обміну грошей. Жінки зазначили, що для зручності пенсіонерів така послуга здійснюється вдома, відтак запропонували господарю перевірити свої заощадження та провести необхідну процедуру.

У результаті певних маніпуляцій гості отримали 11200 гривень, що належали пенсіонеру. Натомість залишили конверт з нібито «новими» купюрами. Лише згодом чоловік перевірив його вміст та виявив, що ошуканий.

Нині поліцейські з’ясовують всі обставини та встановлюють осіб, причетних до шахрайства.

Водночас правоохоронці закликають громадян бути вкрай уважними під час здійснення операцій з грошовими коштами:

- про проведення обміну грошей дізнавайтесь виключно у фінансових установах, там же здійснюйте необхідні операції та забирайте чеки, що підтверджують їх проведення;

- зауважте, що вилучення з обігу купюр старого зразка відбувається поступово і не зобов’язує громадян здійснювати обмін негайно;

- повідомте своїх рідних та знайомих поважного віку, що зараз не проводиться «грошова реформа» та немає нагальної необхідності міняти «старі» гроші на «нові»;

- у жодному разі не погоджуйтесь на пропозиції незнайомців, які пропонують вигідний обмін або просять розміняти купюри під будь-яким приводом.

Будьте обережні!

Бердичівський районний відділ поліції

Бердичівська РДА