Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

В Бердичеві під час благодійного концерту Національного президентського оркестру зібрали кошти на підтримку ЗСУ

26.09.2022
В Бердичеві під час благодійного концерту Національного президентського оркестру зібрали кошти на підтримку ЗСУ
У неділю, 25 вересня, у культурному центрі міста Бердичева - на сцені музично-драматичного театру в рамках соціально-мистецького проєкту «Бій за Україну» виступав Національний президентський оркестр. Захід носив благодійний характер та був спрямований на підтримку Збройних сил України, зібравши представників усіх десяти територіальних громад великого об’єднаного Бердичівського району. Також були запрошені члени сімей загиблих військовослужбовців.

Відвідали концерт і представники влади: у залі були присутні начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк та Бердичівський міський голова Сергій Орлюк. Людмила Димидюк зауважила, що виступ Національного президентського оркестру без сумніву, став на Бердичівщині головною культурною подією цього року.

«З початком повномасштабних бойових дій на території України у нас не було надто багато можливостей для проведення культурних заходів. Ми зміцнювали нашу обороноздатність, тримали північні рубежі Житомирської області, піднімали з колін економіку. Між тим я переконана, що розвиток української культури як частини нашої національної самобутності є не менш важливим фактором для перемоги. Здавна Україна славилася своїми народними піснями, кожна з яких немов ілюструє певний історичний період розвитку нашої держави. З піснею в Україні гуляли вечорниці, брали шлюб, проводжали коханих на війну і прославляли полеглих за нашу волю та свободу. Поки лунає українська музика та українська пісня – ми не будемо скорені та переможні» - зазначила вона.

Для глядачів дарував свою творчість Національний президентський оркестр під керівництвом диригента підполковника Максима Гусака, у супроводі дуету народних артисток України сестер Тельнюк та солістів Вікторії Осадчук і Сергій Гурець. У виконанні творчого колективу Національного президентського оркестру прозвучали адаптовані твори на слова Тараса Шевченко, українські народні пісні, всесвітньо відома «Ой у лузі червона калина» та «Батько наш Бандера».

По закінчені заходу Сергій Орлюк та Людмила Димидюк привітали артистів та вручили їм квіти, відзначивши їх високий майстерний рівень та професіоналізм.


«Сьогодні ми усі прийшли не просто на концерт: ми прийшли підтримати Збройні сили України, оскільки цей захід носить благодійний характер. І кожен присутній тут у залі вже прискорює нашу перемогу тільки тим, що він прийняв запрошення відвідати даний захід та зробив свій внесок у благодійну скриньку, підтримавши таким чином знову наших військових. Хочу подякувати творчому колективу Національного президентського оркестру, який складається з військовослужбовців Збройних сил України за те, що у непрості часи їх творчість та талант надихають нас на боротьбу» - наголосила начальник Бердичівської районної військової адміністрації.

Варто зазначити, що під час проведення благодійного концерту спільними зусиллями вдалося зібрати 20 305 гривень, що підуть на потреби наших військових, які сьогодні знаходяться на нульових позиціях.


                  



Бердичівська РДА