Бердичівська районна військова адміністрація
Житомирської області

Офіційний вебсайт СТАРА ВЕРСІЯ

Заступниця голови Бердичівської РДА Катерина Вислоцька відвідала Червоненську територіальну громаду

20.01.2022
Заступниця голови Бердичівської РДА Катерина Вислоцька відвідала Червоненську територіальну громаду

  За дорученням Першої заступниці голови Житомирської обласної державної адміністрації Наталії Остапченко, організовано виїзд в Червоненську громаду. З робочим візитом на території громади сьогодні перебувала заступниця голови Бердичівської РДА Катерина Вислоцька. Метою поїздки стало питання вкрай низького показника щеплених осіб з числа жителів громади вікової категорії 60+.

    Катерина Вислоцька мала можливість зустрітися з заступником голови Червоненської селищної територіальної громади Павлом Болотіним та секретарем Нелею Безноско. Також заступник голови адміністрації відвідала місцевий Центр первинної медико-санітарної допомоги і особисто поспілкувалася з в.о. головного лікаря Михайлом Стельмахом, щоб детально вивчити та проаналізувати ситуацію.

   Останній стверджує, що у громаді вже розпочали роботу по щепленню бустерною дозою вакцини, лише за сьогодні її отримало 6 чоловік, вчора ще двоє. Щодо низького рівня вакцинації населення категорії 60+, то Михайло Стельмах звернув увагу на те, що у статистичних даних враховуються усі жителі громади. Тоді як частина місцевих мешканців має укладені договори з сімейними лікарями Андрушівської територіальної громади, тому він по них інформації не має. Стосовно населення, яке заключило відповідні договори з сімейними лікарями саме Червоненської громади, то категорія 60+ провакцинована на 38%, і робота у цьому напрямку триває.

   Катерина Вислоцька наголосила на необхідності вакцинувати якомога більшу частину населення у зв’язку з початком нової хвилі коронавірусу і щоденним збільшення нових випадків COVID-19 в Україні. Та звернула увагу, що останній спалах коронавірусу на території Бердичівського району відзначився значним зменшенням кількості важких хворих у зв’язку з масовою вакцинацією населення. Заступник голови Бердичівської РДА закликала підсилити цей напрямок роботи, розширити інформаційну кампанію та активніше агітувати людей похилого віку невідкладно робити щеплення

  В ході розмови з керівництвом громади було обговорено не лише проблему вакцинації, але й інші нагальні питання. Зокрема – відсутність патронатної сім’ї у громаді та необхідності проведення робіт у даному напрямку.

 

Бердичівська РДА